Somnifit integrale slaaptherapie

Somnifit bestaat onder andere uit energetische therapie

Energetische therapie is een onderdeel van Somnifit integrale slaaptherapie

‘Om een gezonde slaap te kunnen herstellen is het van belang om de bestaande vicieuze cirkel te doorbreken. Omdat het een vicieuze cirkel betreft kan dit alleen als álle aspecten die van invloed zijn op de vicieuze cirkel tegelijkertijd worden aangepakt: zowel de fysieke als ook de mentale, emotionele en energetische.’

resultaten slaaponderzoek Somnifit

Somnifit integrale slaaptherapie

Oorsprong Somnifit

Somnifit integrale slaaptherapie is een therapie die is ontwikkeld om mensen met chronische slaapproblemen weer goed te laten slapen. Het is een bewezen effectieve methode die ik heb ontwikkeld tijdens mijn opleiding Energetische Therapie aan het Instituut CAM

Persoonlijke ervaring met slaapproblemen

In het verleden heb zelf te kampen gehad met ernstige slaapproblemen. De reguliere behandelingen bleken niet in staat mij van mijn slaapproblemen af te helpen. Sterker nog, de slaapmedicatie maakte mijn probleem alleen maar erger. Na een zoektocht van drie jaar bleek een behandeling met energie het enige dat wel werkte. Hierdoor werd mijn slaap hersteld. Daarom is het dan ook vanzelfsprekend dat ik voor mijn opleiding tot energetisch therapeut onderzoek heb gedaan naar de effecten van Energetische therapie bij slaapproblemen.

Literatuurstudie naar effecten van energie bij slaapproblemen

Het eerste deel van het onderzoek bestond uit een uitgebreide literatuurstudie. Daarbij zijn de de nieuwste wetenschappelijke inzichten meegenomen, onder andere uit het boek Slaap’ van Matthew Walker (2018).  Daarnaast wordt in ‘De sleutel tot zelfbevrijding’ van Christiane Beerlandt (2015) de Psychologische oorsprong van 1100 ziekten beschreven, waaronder ook de oorsprong van slaapproblemen. De Sleutel tot Zelf-Bevrijding wordt wereldwijd, zowel door leken als door professionele hulpverleners, als hét referentiewerk beschouwd over het verband tussen psyche en lichaam. Verder laat het wereldwijd gebruikte werkboek ‘Licht op de aura’ van Barbara Brennan (2016) zien dat alles in en om ons bestaat uit energie en dat je via deze energie jezelf en anderen kunt genezen door middel van energetische therapie., 

Hypothese vanuit literatuurstudie

Deze literatuurstudie heeft aangetoond dat mensen die slecht slapen terecht komen in een vicieuze cirkel waar ze zelf moeilijk uit kunnen komen. Immers, de vicieuze cirkel houdt zichzelf in stand en versterkt zichzelf. Daarnaast zijn er zoveel verschillende factoren die een rol spelen bij slapen. Dit inzicht heeft geleid tot de volgende hypothese:

‘Om een gezonde slaap te kunnen herstellen is het van belang om de bestaande vicieuze cirkel te doorbreken. Omdat het een vicieuze cirkel betreft kan dit alleen als álle aspecten die van invloed zijn op de vicieuze cirkel tegelijkertijd worden aangepakt: zowel de fysieke als ook de mentale, emotionele en energetische.’

Praktijk onderzoek naar effecten van energie bij slaapproblemen

Deze hypothese heb ik vervolgens getoetst aan de hand van een praktijkstudie. Acht proefpersonen met chronische slaapproblemen zijn vijf of zes opeenvolgende weken behandeld met integrale slaap therapie. Zij hebben allen iedere week een behandeling met energetische therapie gekregen, aangevuld met aspecten uit de reguliere behandelwijze voor slaapproblemen, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT)Klik hier als je meer wilt weten over de werkwijze van dit praktijkonderzoek.

Resultaten praktijk onderzoek

De resultaten van het onderzoek waren ver boven verwachting: zeven van de acht proefpersonen hebben aangegeven dat zij weer goed slapen. Zij gingen van een gemiddelde slaapscore 4 naar een 7 (op een schaal van 10). Hiernaast zie je de resultaten in een tabel. Hierin zie je dat de enige bij wie geen verbetering heeft plaatsgevonden, gedurende het behandeltraject haar voet heeft gebroken. Hierdoor ging ze, ná een aanvankelijke verbetering, weer slecht ging slapen doordat zij pijn en ongemak van het gips had.
Na deze proefpersonen heb ik nog diverse andere cliënten behandeld die allen vergelijkebare positieve scores laten zien.
Navraag na enkele weken en maanden laat zien dat de effecten blijvend zijn. Klik hier als jij ook blijvend beter wil slapen.