Somnifit integrale slaaptherapie

beter slapen zonder slaapproblemen

Bij integrale slaaptherapie komen alle factoren die van invloed zijn op de slaap aan bod:

        Externe factoren:

 • licht
 • geluid
 • temperatuur
 • nachtdienst
 • voeding
 • beweging

        Interne (lichamelijke) factoren:

 • ziekte
 • emotionele stress
 • leeftijd
 • gewicht
 • gedachten
 • energie doorstroming van je lichaam

Wat is integrale slaaptherapie?

Integrale slaaptherapie doorbreekt de vicieuze cirkel van slecht slapen

Als je slecht slaapt maakt je lichaam stresshormonen aan die er op hun beurt weer voor zorgen dat je slechter slaapt. Zo kom je ongewild terecht in een vicieuze cirkel die zichzelf in stand houdt en versterkt. Daardoor lukt het veel mensen niet om uit deze vicieuze cirkel van slecht slapen te komen. Om de vicieuze cirkel van slecht slapen te kunnen doorbreken is het namelijk van belang om alle aspecten die van invloed zijn op je slaap allemaal tegelijkertijd aan te pakken. Zowel de fysieke als de mentale, emotionele èn energetische. Precies dít is wat integrale slaaptherapie doet.

Bij integrale slaaptherapie worden
 álle aspecten die van invloed zijn op de slaap integraal aangepakt. Dus niet alleen de fysieke, mentale en emotionele, zoals bij Cognitieve Gedrags Therapie (CGT), maar ook de energetische. Daarom geeft integrale slaaptherapie veel betere resultaten dan een behandelmethode die alleen gebruik maakt van CGT. Wil je meer weten over de effectiviteit van integrale slaaptherapie? Klik hier.

Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst wordt duidelijk welke fysieke, mentale en emotionele factoren jouw slaap negatief kunnen beïnvloeden. De energetische aspecten worden duidelijk tijdens de energetische behandelingen. 
In zes wekelijkse behandelingen gaan we met al deze aspecten aan de slag. Doordat alle aspecten integraal worden aangepakt, wordt je hele slaapsysteem weer in balans gebracht, de vicieuze cirkel van slecht slapen doorbroken en de gezonde slaap wordt hersteld. Kortom, je hele slaapsysteem wordt als het ware ‘gereset’.

Het resultaat is een goede nachtrust, waardoor je lichaam zich ’s nachts weer kan herstellen, je hormonen weer in balans komen en je meer energie hebt voor de alle leuke dingen in het leven. 

Integrale slaaptherapie is een behandelmethode die aanvullend is op de reguliere behandeling. Meer weten over deze behandelwijze? Klik hier.

Reguliere behandeling van slaapproblemen

Slaap medicatie kan helpen bij kortdurende slaapproblemen die worden veroorzaakt door een tijdelijk probleem, zoals een tijdelijke stressvolle situatie. Slaapmedicatie laat je echter niet slapen, maar het verdooft je hersenen alleen maar. De hersenen kunnen daardoor niet de herstellende processen doorlopen die zij normaal gesproken tijdens het slapen doorlopen, zoals het selecteren, ordenen, opslaan en verwijderen van de indrukken van de dag. Ook raken de zorgvuldig op elkaar afgestemde hormonen die een rol spelen bij de slaap uit balans. Hierdoor raakt je slaapsysteem nog veel verder uit koers. Inmiddels zijn huisartsen hier van op de hoogte en zijn zij heel terughoudend met het voorschrijven van slaapmedicatie. De momenteel meest toegepaste behandelmethode voor slaapproblemen is cognitieve gedragstherapie (CGT) maar daar heeft maar een deel van de mensen baat bij. Bij CGT wordt namelijk maar met een deel van de aspecten die van invloed zijn op de slaap gewerkt.  Integrale slaaptherapie maakt naast CGT gebruik andere therapieën, zodat alle factoren kunnen worden aangepakt.