Somnifit integrale slaaptherapie

behandeling-slaapproblemen

Werkwijze integrale slaaptherapie: energetische therapie aangevuld met diverse andere technieken.

Energetische therapie herstelt de lichaamseigen energiestroming waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt vergroot.

Werkwijze Somnifit integrale slaaptherapie

Globale werkwijze van de integrale slaaptherapie

Tijdens het Somnifit integrale slaaptherapie traject krijg je zes behandelingen. Elk van deze behandelingen bestaat uit een energetische therapie behandeling aangevuld met andere behandeltechnieken. Denk daarbij aan cognitieve gedragstherapie, traumaverwerking en NLP. Daarnaast krijg je ook voedingsadvies en fysieke oefeningen. Ook doen we in sommige gevallen een geleide meditatie of lichaamsgerichte oefening. Iedere behandeling bestaat dus uit een combinatie van meerdere technieken. Daarmee is iedere behandeling volledig toegespitst op jouw persoonlijke behoefte. 

Eerste behandeling

Voordat we starten met de eerste behandeling hebben we samen een uitgebreid intake gesprek. Daarbij maken we gebruik van een vragenlijst. Op deze manier krijgen we een goed beeld van de achterliggende oorzaken van jouw slaapprobleem. De intake duurt ongeveer een uur. Daarna volgt een chakra analyse waardoor een goed beeld van de energetische uitgangssituatie van jouw lichaam ontstaat. Vervolgens ontvang je je eerste energetische behandeling. Deze zachte techniek optimaliseert de energiedoorstroming door je lichaam en  activeert het zelf helend vermogen van je lichaam. De chakra analyse en energetische behandeling duren samen ongeveer drie kwartier. Tenslotte ronden we de behandeling af met een gesprekje over je ervaring.

Vervolg behandelingen

Vervolgens krijg je nog vijf behandelingen die elk ongeveer 1,5 uur in beslag nemen. Daarbij starten we steeds met een gesprek. Ook krijg je tijdens iedere sessie een energetische therapie behandeling aangevuld met verschillende behandeltechnieken. Daarbij gebruiken we steeds behandeltechnieken die afgestemd zijn op de oorzaak van jouw specifieke slaapprobleem. Meestal gebruiken we een combinatie van de hierboven genoemde technieken. Kortom, je krijgt precies wat je nodig hebt.

Wat is energetische therapie?

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. (Levens-)energie is het fundament van het leven en de basis van gezondheid. Voor een goede balans en een gezond lichaam is energie die onbelemmerd kan stromen dan ook onontbeerlijk. Iedereen heeft meer of minder blokkades in zijn energiesysteem die ervoor zorgen dat de energie niet meer vrij kan stromen. Hierdoor kunnen fysieke, mentale en emotionele klachten ontstaan. Wil je weten of energetische therapie kan helpen bij jou klachten? Klik hier.

Energetische therapie maakt gebruikt van universele- en lichaamsenergie. Door het opsporen van energie blokkades, lekken en/of ophopingen en het herstellen daarvan wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Kortom, als energetisch therapeut begeleid ik je om de energie weer te laten stromen, zodat je je weer gezond voelt en vitaliteit ervaart.